May 31, 2011

Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip

banner mid-year GA
klik banner!!!
para sponsors hadiah :
aku tag semua follower tercinta aku..hehe! :D
yuk kengkawan..join oke..
tarih nye bermula dari "31 mei 2011 - 6 jun 2011"
gud luck guys and wish me luck too.. ;)

May 26, 2011

New Chrome..New Identity..

~Night City 3~

~Rain Drops~

cantek kan???..
tak tahu nak pilih theme yang mana satu..
dua-dua dah try..cun..cool..
korang rase cam mane?
"night city 3" kew?.. "rain drops" kew?..
aku rasa Rain Drops,nampak seni sikit..hehe..
Layannn... ;)

May 25, 2011

Surprise!!!...

SURPRISE???

jeng..jeng..jeng..
apa yang terkejutnye?..
siapakah yang memberi kejutan?..
apakah isi dalam gambar diatas itu?..
bungkusan apakah itu?..
pelik dan seram..haha...
oke..tuuugggguuuuu.............. (^^)
berSambung!

lagi sekali!!!... tiket free!!!... tawaran hebat... ;)

Nuffnang Premiere Screening – Super 8


hebat..dari nuffnang untuk ahli GLITTERATI sahaja..!
rebut lah peluang anda..anda..dan anda... ;)
cuma perlukan komen kreatif dan 80 yang bertuah akan mendapat sepasang tiket free dari nuffnang..

maklumat lanjut???...

Nuffnang Premiere Screening – Hoodwinked Too:Good vs. Evil


yeah!...cerita animasi kesukaan semua..hehe..
nampak tak "3D"..
yup..sapa menang dapat tonton dalam 3D oke.. ;)
sapa cepat dy dapat..!
hehe..hanya 65 yang bertuah akan dapat sepasang tiket free dari nuffnang...
cuma tinggalkan komen kreatif guys..simple..

maklumat lanjut???..

*kite tak join...busy! dan takde sapa nak teman..sedey.. =(

GOOD LUCK GUYS!!!

comey kereta neh..kiut!..

~mini cooper cabriolet gold~

ngeh..ngeh..ngeh.. :D
kereta idaman...(berangan jerk =_=')
best kalau dapat drive mini cooper..
comel jew..secomel orang yang bawak..hihi..
tapi tak mampu lah aku nak beli kete yang mahal..
kalau ayah ngan mak aku nak bagi MYVI SE ngan SUZUKI SWIFT pown oke gak..
terima seada nye..haha!..

~myvi se~

~suzuki swift~

tuh sume angan-angan..
sekarang nie aku lebey selesa naik "SATRIA" kepunyaan seorang insan.... ;)
selesa giler..masuk terus sejuk bontot!..hehe..
hati pown sejuk gak..mata bersinar..muka ceria jew.. :D
ouh..SATRIA ku..

~satria~

amacam?..
terpegun tak? terkedu? terkesima?
tak?..oke..tak pew.. i don't care u..hehe..
kepada kepunyaan kereta ini..
"salam sayang" yew..! ;)
cantik kete u..hehe.. *gedik
tukar kete booooleeeyyyyyy???..
http://www.emocutez.com





May 23, 2011

Really... i miss u so much!

SAYANG (MUHAMMAD SHAHIR BASIRON)

COMEL (ADILA KECIK)

SWEETY (EMYRA)

aku sayang korang sangat-sangat...
love u guys forever more~~~
right now i'm speechless..
i miss u guys..
miss so much (-_-)

kau pergi...


Penyumbang trafik! Thanks Haris Kaito... ;)

nak join? klik banner!

aku dah penah join bloglist haris kaito tuh...
tak caya? sila klik DISINI
dan aku pown tak sangka boleh masuk bloglist dy..
hehe..yelaa..retiss pulak HARIS KAITO nye... ;)
sebenarnye aku baru pasan yang blog aku join bloglist dy tadi..
blogwalking carik penyumbang trafik last-last dapat jawapan nye..

klik untuk kasi nampak

haa..tue bukti nye aku dapat masuk bloglist dy..
hehe..thankz bro..
agak menyumbang trafik jugak sejak akhir-akhir nie.. ;D
disebabkan aku nie tak berapa nak peka..
terlepaslah pengumuman "Senarai Bloglist Haris Kaito"..
owh..TIDAKKKKKK!.. haha..

link : klik

korang..
thankz kepada yang membaca!

CERITA KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI

image
klik banner!

al-kisah bermula...

pepagi buta aku dah bangun mandi,solat subuh *pastu tidok kejap hehe..! dan akhirnye siap-siap nak pegi jumpa orang tersayang!!!...

oke gerak pegi LRT seremban,
sampai tak ramai orang..
naik train koc wanita weyh.."SELAMAT"
sekali pandang..dua kali pandang aku nampak sepasang suami isteri blogger femes-hemes!
UJANG dan YANA..
excited aku neh..!jumpa blogger femes!..
tapi aku pikir..agak-agak lah UJANG kan..
kowt tak nak berpisah ngan bini tak payah lah sampai nak ikowt dalam koc wanita..
dah tue ley sempat kentut!..pergh..busuk! haha..

aku abaikan mereka sampai lah di KL SENTRAL..
dyorang pown turun situ,
nak poei mana tak tahu..
then tunggu train nak pegi shah alam..
aik,pelik..tak ramai orang.. =_='
aku duduk atas kusi,sebelah aku minah retis!!!..
YANANANAKO..pergh,tak sangka boleh jumpa dy..
aku tak tegur..tengok jew..
dari jauh ada orang lambai-lambai kat aku..
hah! BEN ASHAARI yang lambai...!
dy datang dekat,aku senyum kambing..
last-last abg ben lambai kat YANANAKO!
dyorang duk borak-borak..jeles nyah!

bosan giler tunggu train tak sampai-sampai..
daku keseorangan!
tetiba! jeng..jeng..jeng..
ada orang cuit bahu aku..
nak tau sapa? kak GREENAPLLEKU
erk,tercengang aku!..
happy giler lah dapat jumpa dy..
akak bertemu adik..
pergh..borak lame giler..! hehe..

aku tunggu punye tunggu,borak punye borak..
train sampai..
tapi! aku tak naik train tue..
aku terkejut sebab ramai giler yang keluar dari train tuh..
aku terkejut lagi..!
yang keluar dari train tuh blogger sume!
antaranya ialah :
serta ramai lagik DISINI!

pergh,
ramai tuh..haa..blogger feveret aku pown ada taw!
NISA SUKA MENAIP a.k.a NISA KAY
hehe..kesempatan bertegur sapa lah kan.. ;)

*sempat aku makan mcd! hehe..

tetiba abg BEN ASHAARI kumpul semua blogger,
aku yang dari tadi tunggu train pown menyelit kumpul sama..
padahal train dah nak gerak tuh..pedulikkan..hehe
apa cher kan sume ney..
lorh,
ada "gathering blogger" weyh!!!..
aku boleh tak tau..haha...
gathering kat rumah MAT GEBU!
osah jauh erh..tapi takpe aku bantai ikowt jerk, *Imaginasi
ouh,
btw SAYANG...i tak dapat jumpa u..
sorry oke.. =(
i dah terjumpa GENG BLOGGER di LRT!!!..
siap berGathering
kuwang..kuwang..kuwang... ;D


Baju kecik kew aku yang BESAR???

KECIK!

BESAR!

aku konfius nie..
tadi try t-shirt..erk,
kecik pulak baju nie..
tapi still selesa pakai...
orang kate kalau t-shirt selalu basuh saiz nye akan kecik sikit..
yekew? kew aku yang dah besa?..
haha...selari kowt..
"t-shirt makin kecik dan aku makin besa!"
*abaikan..tetttttttt!...

Megimbau kenangan manis kerana HAZAMA!.. ~Hey soul sister~

kenangan manis kau dan aku..
tak kan terlupus..
duri ranjau dalam bercinta..
lumrah dunia...!


erk,
betul kew lirik tuh weyh?
hentam saja lah..
oh hazama,
kau buat ku imbau ke masa lalu.. ;)
hehe...


try tengok...!

al-kisahnye lagu "Hey Soul Sister" tue lagu feveret aku ngan yang tersayang..
kalau korang baca lirik dy betol-betol..
mendalam tue maknanye..
hazama lak nyanyi feeling nak abes like funny-bunny gitu.. ;)
memang syok lah layan kan..hehe..
tapi aku lagi suka TRAIN nyanyi..
suara nye lembut bak aiskrim vanila! haha..

cer tengok...!

best kan train nyanyi..
cair orang pempuan dengar..
hurm..hazama terbaik..
aku rase dy boleh jadi JUARA af..
pape pown..jum layannn lirik "Hey Soul Sister"..

~HAZAMA~
~Hey Soul Sister~

Heeey,Heeeeey,Heeeeeey...

Your lipstick stains,on the front lobe of my left side brains,
I knew I wouldn’t forget ya,and so I went and let you blow my mind.

Your sweet moon-beam,the smell of you in every single dream I dream.
I knew when we collided,you’re the one I have decided,
Who’s one of my kind.

Hey,Soul Sister,ain’t that mister mister on the radio, stereo,
The way you move ain’t fair you know.
Hey,Soul Sister,I don’t wanna miss a single thing you dooooo…
Tonight.

Heeey Heeeeey Heeeeeey…

Just in time,IA´m so glad you have a one-track mind like me.
You gave my life direction,
A game show love connection,we can’t deny…

IA´m so obsessed,my heart is bound to beat right out my 
untrimmed chest.
I believe in you,like a virgin you’re Madonna,
And I’m always gonna wanna blow your mind…

Hey,Soul Sister, ain’t that mister mister on the radio,stereo,
The way you move ain’t fair you know.
Hey,Soul Sister,I don’t wanna miss a single thing you dooooo…
Tonight,

Way you can cut a rug,
Watching you’s the only drug I need.
So gangster,I’m so thug,
You’re the only one I’m dreaming of you see.
I can be myself now finally,
In fact there’s nothing I can’t be,
I want the world to see you be,with me,

Hey,Soul Sister, ain’t that mister mister on the radio,stereo,
The way you move ain’t fair you know.
Hey,Soul Sister,I don’t wanna miss a single thing you do tonight…

Hey,Soul Sister,I don’t wanna miss a single thing you dooooo…
Tonight.
Heeey,Heeeeey,Heeeeeey,tonight...
Heeey,Heeeeey,Heeeeeey.
Tonight...

p/s:alamak..tetiba aku minat nak tengok af..
    erk,penangan HAZAMA!
    btw..SAYANG..kite rindulah kat awak..fuhh..
    terlebey sudah!..haha..

SEGMEN KREATIF BEN ASHAARI KEMBALI

Santai Bersama BEN ASHAARI
klik banner!!!

syarat-syarat nak join????

a)Buat satu entri..letak header ben ashaari blog..
b)Tajuk SEGMEN KREATIF BEN ASHAARI KEMBALI dan linkkan 
  ke entri INI
c)Tinggalkan url entri korang beserta NAMA PENA BLOGGER 
  korang di ruangan entri INI..tu jer..

TUTUP JAM 2 PETANG..

okey,
masih belum terlewat untuk aku join!...
perasan tadi masa blogwalking blog GREENAPPLEKU
alhamdulillah prasan! grrr...kalau tak melepas..
korang yuk join..masih sempat!..

saya nak promote!!!..blogger comey disini ;)


rasa nye dah ramai yang kenal minah senget nie kan.. ;)
haha..tak..tak..tak..
minah kiut-miut!
dy nie blogger femes...ada blogshop lagi..
ha..dah alang-alang tuh gi lah blogshop beliau DISINI
keistimewaan blogshop dy tue lain sikit lah daripada blogshop lelain tuh..
apa yang lain?
haa..poei lah terjah..
jangan segan-segan nak klik..hehe..

yang aku nak promote nie adalah vote dy untuk 
"BLOGGER OF THE YEAR"

klik banner!

kalau sudi vote lah untuk minah tue yew.. ;)
minah yang merangkap sahabat hamba sama belajar dipoliteknik sultan salahuddin abdul aziz shah! hehe..
osah panjang erh namo ipt aku tuh tapi sodap..
btw..
dia nie dah ngutuk aku kat entry dy..
haa..kutuk kaw-kaw..
nak tau dy kutuk apa?
meh bace entry dy yang INI
wah..sentap aku bace entry dy..http://www.emocutez.com
tapi tak pew.. dimaafkan.. ;)
thank kepada yang membaca!

May 21, 2011

Anda semua..tolong undi disini boleh???.. senang jew.. ;)

klik untuk tumbesaran melampau

hai semua..
hehe..hari nie nak mintak tolong sikit..
kalau sudi tolang lah yew.. ;)
nie nak mintak pandangan dari semua..
"UNDIAN REKAAN" yang dicipta tak berusik pown..
nak tau jugak apa pikiran pembaca yang laen kan..
kalau ada mase sila scroll undi tue yew..
dibahagian kiri blog kite.. =)



bukti nie yang benda alah tue tak berusik..
respon nye cuma satu jew.. =(
sedeykan..huhu..
hope korang buleh luangkan mase dengan undian rekaan tue yew..
ikhlas taw undi..jangan ada paksaan..
disini kite tak memaksa..cuma mintak tolong saja.. =)
terima kasih pada yang mencuba undian tersebut! :D
HAVE A NICE DAY GUYS!

May 20, 2011

malas nak review:FAST FURIOS 5..janji best! haha..(>_<)


cerita nie memang gempak lah..
tak dinafikan..gempak!..
hehe..tapi kalau ikowt aku cite nie dah macam lebey kurang cite TAKERS...

 

korang penah tengok cite TAKERS tak?
cite nie tak berapa nak femes tapi best kalau dapat tengok..
serius tak tipu..
aku cakap same bukan sebab jalan cite tapi aksi-aksi yang dipertontonkan..
agak same lah..
cer tengok salah seorang pelakon utama FAST FURIOS ngan TAKERS..
same orang nye.. ;)

 
~PAUL WALKER~ 

hehe..kantoi sudah...
tue pasal ada sama tang dua filem tuh..
aksi yang sama.. ;)
meyh tengok trailer TAKERS..

amacam korang?

best kan cite nye..
tahun lepas nye movie nie..
oh..tak lupa disini ingin saya merakamkan ribuan terima kasih yang tak terhingga kepada SAYANG saya kerana sudi membelanja hamba tonton movie Fast Furios 5.. ;)
hehe..thankz jugak belanja KFC!..

wah..comey dua-dua..! hehe.. ;D

harapan yang terbaik untuk kami..
amin.. (^^)
SAYANG,
thankz taw awak.. ;)
may ALLAH bless you dear!